نشست هم‌اندیشی صادرات نرم‌افزار به همت کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ایران با حضور جمعی از فعالان این حوزه و نمایندگانی از دستگاه‌های اجرایی در اتاق ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، «محمدرضا طلایی»، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ایران از تشکیل کمیته‌ای با حضور فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نمایندگانی از سازمان توسعه تجارت، وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: این کمیته با پشتیبانی کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ایران و همچنین دستگاه‌های اجرایی، محل طرح خواسته‌های فعالان این حوزه و کوشش در جهت ارائه راهکار برای رفع مشکلات خواهد بود.

طلایی، دو موضوع محوری در دستور کار این کمیته را قانون کپی‌ رایت و الزامات اجرایی شدن آن و صادرات نرم‌افزار عنوان کرد.

در این نشست؛ هم‌چنین گزارشی از وضعیت و چشم‌انداز صنعت نرم‌افزار، و شرایط آن در ایران توسط دبیر و کارشناس کمیسیون ارایه شد.

دبیر کمیسیون در این گزارش مزایای صنعت نرم افزار، مانند ارزش افزوده بالا، اشتغال زایی و عدم ارزبری مستقیم عنوان کرد و روند صادرات نرم افزار را در شش ماهه امسال معادل 160 میلیون دلار و رو به کاهش دانست.

همچنین با بیان اینکه کشورهایی مانند افغانستان، ازبکستان، امارات بزرگترین کشورهای واردکننده نرم افزار هستند، عنوان کرد: با توجه به هم‌زبانی و هم‌فرهنگی با کشورهای افغانستان و ازبکستان می‌توان از ظرفیت‌های بسیار این کشورها برای صادرات بهره برد.
وی افزود: با توجه به فضای جدید اقتصاد ایران و زیرساخت‌ها و امنیت منطقه‌ای مناسب، و نیروی کار جوان و ارزان در دسترس تمایل بسیاری در شرکت‌های جهانی برای تولید مشترک با ایران وجود دارد و زمینه‌های بسیاری برای توسعه این صنعت در ایران وجود دارد.

در ادامه گزارش به نقاط قوت و ضعف و تهدیدها و فرصت‌های صنعت نرم‌افزار پرداخته شد.

همچنین در بیان مشکلات این صنعت به کم‌توجهی به اجرای صحیح قانون کپی رایت و پایین بودن سهم این صنعت از کل GDP و مشکلات جمع‌آوری و ثبت آمار و اطلاعات، ضعف اطلاع رسانی و تبلیغات جهانی و آشنایی ناکافی با حقوق بین‌الملل را عنوان کرد.

وی در ادامه در بیان راهکارهایی برای رفع این موانع، به ایجاد نمایشگاه‌ دائمی محصولات ایرانی در سایر کشورها، ارتقای سطح توانایی شرکت‌ها و شناسایی فرصت‌های منطقه‌ای صادرات، اعطای تسهیلات و مشوق‌ها و جوایز صادراتی، اجرای دقیق بسته حمایتی از صادرات نرم‌افزار و حمایت و تقویت از تشکل‌های صادراتی و ایجاد شعب در شهرستان‌ها را از جمله راهکارهای رفع موانع عنوان کرد.

در ادامه نشست؛ «بیگی پور» از سازمان توسعه تجارت، بازنگری آیین‌نامه‌های تجارت در حوزه خدمات را مطرح و عنوان کرد: هدف ما این است که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، آیین نامه مستقلی برای حمایت از صادرکنندگان داشته باشیم.
وی افزود: تصویب این آیین نامه حمایتی نیز در دستور کار کمیته قرار گیرد تا بتوان بسیاری از موانع و مشکلات این حوزه را رفع کرد.

در پایان، حاضران به طرح موضوعات و مسائل مرتبط پرداخته و اظهار امیدواری کردند که با تشکیل این کمیته بتوان با هم‌فکری فعالان این صنعت و نمایندگانی از دستگاه‌های اجرایی، گام‌های مهمی برای رفع موانع پیش روی صادرات نرم افزار برداشت.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی

جستجو

بریده جراید

وب لینک ها

گالری تصاویر

تبلیغات

ورود اعضا

JoomShaper