دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور گفت: با ارسال نامه‌ای، مصوبات این شورا در مورد حمایت از شبکه‌های اجتماعی و پیام‌ رسان‌های داخلی را به وزارت ارتباطات و دیگر دستگاه‌های مرتبط اعلام کردیم.

فناوران- محمد حسن انتظاری گفت: در کنار فیلترینگ هوشمند و بحث پالایش محتوا، باید در حوزه ایجابی کار کنیم. کاربران در کشور نیاز به ارایه سرویس شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها دارند و این نیاز باید در داخل کشور برطرف شود و بر همین اساس حمایت از شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های داخلی اهمیت دارد.
وی افزود: بخشی از طرح فضای مجازی سالم و مفید که در شورای عالی فضای مجازی کشور تصویب شده است نیز به همین موضوع اختصاص دارد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور ادامه داد: بر همین اساس، ارسال نامه‌هایی را به وزارت ارتباطات و دستگاه‌های دیگر مرتبط آغاز کرده‌ایم و خواستار حمایت جدی از این شبکه‌ها شدیم.
انتظاری با بیان این که تعداد زیادی از فعالان این حوزه برای مورد حمایت قرار گرفتن به شورای عالی فضای مجازی مراجعه می‌کنند گفت: تیم‌های بسیار خوبی در این حوزه مشغول به فعالتی هستند اما برای آنکه بتوانند با رقبای مشهور خارجی به رقابت بپردازند، نیازمند زمان و حمایت جدی  هستند.
وی گفت: البته حمایت تنها این نیست که پول در اختیارشان بگذاریم. مثلا یکی از شرکت‌های فعال در این حوزه خواستار یک خط اینترنت با سرعت و کیفیت بالا و بدون قطعی بود تا بتواند سرویس مناسب‌تری ارایه کند. یا اگر قرار است پولی به آنها پرداخت شود، این پرداختی به موقع باشد. همچنین صدا و سیما می‌تواند در کنار راه‌های ارتباطی که معرفی می‌کند و بعضا پیام‌رسان‌های خارجی هم شامل‌شان می‌شود، پیام‌رسان‌های داخلی را نیز معرفی کند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به این سوال که در صورت ارتقای وضعیت پیام‌رسان‌های داخلی، نرم‌افزارهای خارجی مسدود خواهند شد گفت: نه لزوما این طور نیست. ما در درجه اول باید شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های داخلی را بالا بیاوریم و بعد به ارزیابی این موضوع بپردازیم.
وی افزود: مردم ما مردم خوبی هستند و قرار نیست کار عجیب و غریبی در این شبکه‌ها انجام دهند. معتقدم اگر شبکه‌های داخلی راه بیفتند، عمده ترافیک روی این شبکه‌ها خواهد بود و بازار این پیام‌رسان‌ها ضعیف می‌شود.
انتظاری در پاسخ به این سوال که در صورت اجرای موفق فیلترینگ هوشمند، آیا شبکه‌هایی مانند فیسبوک رفع فیلتر می‌شوند گفت: باید بعدا این موضوع مورد ارزیابی قرار بگیرد. در این زمینه باید به این نکته توجه کرد که اطلاعات امروزه عنصر اصلی توسعه است و این اطلاعات اکنون در شبکه‌های خارجی ذخیره می‌شود. مثلا اگر شما به عنوان یک کاربر از فیسبوک بخواهید اطلاعات خودتان را به شما تحویل دهد که چه جست‌وجویی داشته‌ای یا با چه کسی تماس گرفته‌اید، این کار را نمی‌کند و این موضوع به خاطر ارزش بالای اطلاعات است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: این اطلاعات را باید ثروت ملی بدانیم و در حفظ آن بکوشیم. از سوی دیگر باید ضابطه‌ای برای فعالیت پیام‌رسان‌های خارجی تعریف شده و آنها برای فعالیت در کشور، درخواست مجوز دهند. همچنین هاست آنها باید در داخل کشور باشد تا این اطلاعات در اختیار کشور خودمان بوده و نظام بتواند پاسخگوی مردم باشد. متن کامل گفت‌وگوی فناوران با محمد حسن انتظاری دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور را می‌توانید 27 اردیبهشت‌ماه در «فناوران سال» بخوانید.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی

جستجو

بریده جراید

وب لینک ها

گالری تصاویر

تبلیغات

ورود اعضا

JoomShaper