سرعت به روزرسانی نام دامنه در ایران 30 برابر شد

جزییات جدیدی از انتقال یک نسخه کپی DNS Server به ایران از سوی مدیرکل مدیریت یکپارچه شبکه ملی اطلاعات منتشر شد.

فناوران- اردیبهشت ماه امسال نصرا.. جهانگرد رییس سازمان فناوری اطلاعات در گفت و گو با فناوران اعلام کرد با نصب یک نسخه کپی از آدرس‌های اینترنتی جهان در زیرساخت شبکه ایران، امکان استفاده از شبکه داخلی در صورت قطع ارتباط با اینترنت بین‌الملل،
به وجود آمد.
وی افزود: یکی از اقدامات استراتژیک و بسیار مهم در قالب شبکه ملی اطلاعات به ثمر نشست. ما در تعامل با سازمان ICANN، یک نسخه کپی DNS Server را به ایران منتقل کرده‌ایم که بیش از یک ماه است در زیرساخت‌های شبکه نصب شده است. این اقدام به ما اجازه می‌دهد که کل مراودات مبدا و مقصد را مدیریت کنیم و این موضوع هم از جهت امنیت اطلاعات و هم مدیریت‌ نام‌های دامنه و مسیریابی کمک بزرگی است. سرور DNS، همانند سرورهای دیگر در اینترنت است و هدف از سرورهای DNS ترجمه نام‌های دامنه به نشانی‌های IP است.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران ادامه داد: البته این امتیاز را یک دهه پیش در اجلاس WSIS از ICANN گرفته بودیم؛ ولی متاسفانه در آغاز دولت نهم، وزیر وقت ارتباطات عنایتی به این موضوع نکرد و این امتیاز از بین رفت. در دور جدید که به دولت آمدیم، مذاکرات مجددی انجام گرفت و یک سال طول کشید تا به آنها بقبولانیم که با توجه به این که ایران وزن بزرگی در منطقه و در شبکه جهانی اینترنت دارد، باید بتوانیم مصالح فنی خودمان را کنترل و مدیریت کنیم.
جهانگرد در مورد این که با نصب DNS Server در عمل چه اتفاقی می‌افتد توضیح داد: یک روزی دوستان می‌گفتند که اگر مثلا تحریم شویم و ارتباط اینترنت با خارج از کشور قطع شود، آیا امکان مدیریت مستقل شبکه را داریم تا مشکلی پیش نیاید؟ این امکان تا یک ماه پیش فراهم نبود اما اکنون فراهم است و هر لحظه دوستان بخواهند می‌توانند تست کرده و اتصال به اینترنت جهانی را قطع کنیم.
در همین رابطه بهنام ولی زاده مدیرکل مدیریت یکپارچه شبکه ملی اطلاعات در گفت‌وگو با مهر، جزییات بیشتری از این خبر اعلام کرد و گفت: هم اکنون ۱۳ روت DNS در دنیا وجود دارد که اغلب آن در اختیار ارگان‌های مهم بین‌المللی همچون ناسا، وزارت دفاع آمریکا، دانشگاه مریلند، آیکان و رایپ قرار دارد.
وی با بیان اینکه وظیفه این مراکز سرویس دهی به نام دامنه‌های اینترنتی در دنیا است، افزود: این مراکز برای افزایش سرعت پاسخ دهی، امتیاز نصب DNS‌های منطقه‌ای را به کشورهای مختلف می‌دهند به این ترتیب اپراتورها و سرویس دهنده‌ها در درون کشورها، به نزدیک‌ترین مرکز DNS هدایت می‌شوند.
ولی زاده با بیان اینکه برای مثال رایپ تاکنون ۲۳ کپی DNS در نقاط مختلف دنیا راه اندازی کرده است افزود: سازمان فناوری اطلاعات ایران به تازگی موفق شد که امتیاز راه اندازی یکی از این مراکز را در ایران بگیرد.
این مقام مسوول افزود: تاکنون شرکت‌های اینترنتی و اپراتورها مجبور بودند برای به روزرسانی نام‌های اینترنتی به یکی از DNSهای منطقه متصل شوند اما با راه‌اندازی یک کپی از DNS در ایران، این به روزرسانی با سرعت بالاتری انجام می‌شود.
وی افزایش ۳۰ برابری سرعت به روزرسانی نام دامنه از ۱۵۰ میلی ثانیه به ۵ میلی ثانیه را از جمله ویژگی‌های راه‌اندازی کپی DNS در ایران اعلام کرد و گفت: این موضوع باعث می‌شود که در صورت قطع شبکه اینترنت، اختلال در کار DNSهای محلی ایجاد نشود.
ولی‌زاده با بیان اینکه به زودی این مرکز برای آدرس‌های اینترنتی نسخه ۶ نیز فعال می‌شود، خاطرنشان کرد: تاکنون به دلیل مسایل تحریم، این امکان در اختیار ایران قرار نگرفته بود.
وی گفت: با توجه به اینکه اغلب کشورهای منطقه دارای ۴ تا ۵ کپی DNS هستند ایران نیز در حال مذاکره با آیکان برای در اختیار گرفتن یک امتیاز دیگر برای راه اندازی کپی DNS در کشور است.
براساس این گزارش سرویس نام دامنه (DNS) که از کلمات Domain Name System اقتباس شده يک پروتکل شناخته شده در عرصه شبکه‌های کامپيوتری به ویژه اينترنت است که امکان تبدیل نام‌های دامنه را به آدرسهای IP ممکن می‌کند؛ به نحوی که زمانی که کاربر آدرس اینترنتی موردنظر خود را در مرورگر
تایپ می کند DNSها این آدرس را به یک IP آدرس تبدیل می‌کنند.
به بیان ساده‌تر DNS مثل یک مرکز ۱۱۸ (مرکز اطلاعات تلفن در ایران) کار می‌کند یعنی لیست نام‌ها و IP هرکدام از آنها را در یک بانک اطلاعاتی ذخیره کرده و هر وقت سوالی از آن پرسیده شود با مراجعه به این بانک اطلاعاتی، IP مربوط را پیدا و به کاربر اطلاع می‌دهد. این اطلاعات به یک شبکه سرور (Root Name Servers) در بالاترین سطح سلسله مراتب دامنه متصل است.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی

جستجو

بریده جراید

وب لینک ها

گالری تصاویر

تبلیغات

ورود اعضا

JoomShaper