دو نشست در حوزه نشر الکترونیک برگزار می‌شود

 

 

 

 

در این نشست‌ها علاوه بر سخنرانی در حوزه نشر الکترونیک، کارگاه آموزشی و هم میزگرد تخصصی نشر الترونیک نیر برگزار می‌شود.

اولین سلسله نشست‌های نشر الکترونیک ۲۸ و ۲۹ آبان امسال و همزمان با هفته کتاب برگزار می‌شود.

به گزارش ایلنا، مهدی علیپور حافظی، دبیر سلسله نشست های نشر الکترونیک با اعلام این خبر گفت: برای اولین بار است که این سلسله نشست‌ها و با همکاری ستاد اجرایی هفته کتاب برگزار می‌شود. در مرحله اول مسئولان ستاد برگزاری هفته کتاب از من خواستند تا سری برنامه‌های علمی در این باره را مشخص کنم. من هم برنامه‌های علمی در این باره را تهیه کرده و ارائه دادم و در ‌‌نهایت حدود ۶ برنامه تایید شد.

به گفته او؛ این نشست‌ها در دو روز چهارشنبه و پنج شنبه ۲۸ و ۲۹ آبان برگزار می‌شود: محل برگزاری این سلسله نشست‌ها در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران است. ما در این نشست‌ها تنوع برنامه داریم. قرار است در این نشست‌ها در حوزه نشر الکترونیک هم سخنرانی داشته باشیم، هم کارگاه آموزشی و هم میزگرد تخصصی.

علیپور درباره زمان بندی این نشست‌ها هم گفت: در روز چهارشنبه، ۲۸ آبان از حدود ساعت ۹صبح تا چهار بعد ازظهر و در روز پنجشنبه، ۹ صبح تا یک ظهر این نشست‌ها برگزار می‌شود. در روز دوم این سلسله نشست‌ها از پژوهشهای برگزیده تقدیر می‌شود و در مراسم اختتامیه هفته کتاب هم حضور خواهیم داشت.

او در ادامه درباره محتوای این نشست‌ها گفت: محور یکی از این نشست‌ها سخنرانی درباره نشر الکترونیک در جهان است و قرار است درباره اینکه در جهان در این حوزه چه اقداماتی انجام می‌شود و چه مسیری را طی می‌کند، گزارشی داده شود. در یکی دیگر از نشستهای تخصصی چالشهای نشر الکترونیک در ایران بررسی می‌شود. از طرف دیگر در این دو روز کارگاه آموزشی در حوزه نشر کتاب الکترونیک، اینکه یک کتاب الکترونیک چه فرآیندی را طی می‌کند و... به شرکت کنندگان آموزش داده شود.

علی‌پور ادامه داد: محوریت یکی دیگر از نشست‌ها راهبردهای کتابخوانی درفضای مجازی است و نشست دیگر با محوریت تحلیل وضعیت پژوهش‌های حوزه کتاب الکترونیکی، نشر الکترونیک و کتابخانه دیجیتالی برگزار می‌شود و قرار است در کنار آن برنامه‌ای برای تجلیل از پژوهش‌های برگزیده در حوزه نشر الکترونیکی، کتاب الکترونیک و کتابخانه دیجیتال وجود دارد که مبانی آن‌ها پایگاه پایان نامه‌های پژوهشگاه علوم وفناورهای اطلاعات ایران یا‌‌ همان «گنج» است.

به گفته او قرار است نتایج این سلسله نشست‌ها منتشر شود: برنامه ریزی کرده‌ایم که دستاوردهای این سلسله نشست‌ها منتشر شوند و مذاکرات در این باره ادامه دارد، چراکه ماندگار شدن دستاورد‌ها مهم است و امیدواریم با هماهنگی با ستاد هفته کتاب، بتوانیم آن‌ها را به صورت مجموعه منتشر کنیم. سعی می‌کنیم این نتایج به صورت کتاب الکترونیک منتشر شود.

او با اعلام اینکه حضور در این نشست‌ها برای عموم مردم آزاد است؛ اظهار کرد: در زمان برگزاری این نشست‌ها اطلاع رسانی جامع در این باره انجام می‌شود. برای شرکت در کارگاه آموزشی هم دبیرخانه این نشست‌ها افراد را ثبت نام می‌کنند. افرادی که علاقمندند از‌‌ همان طریق ثبت نام می‌شوند و برای حضور در کارگاه برای آن‌ها گواهی حضور برای افراد صادر می‌شود البته ظرفیت این کارگاه‌ها محدود و در حدود ۳۰ نفر است و به صورت رایگان برگزار می‌شود.

دبیر سلسله نشستهای نشر الکترونیک درباره اهداف برگزاری این نشست‌ها در هفته کتاب گفت: نشر کشور و به طور کلی مطالعه و استفاده از اطلاعات به سمت مجازی شدن پیش می‌رود و به همین دلیل تاکید ویژه ما بر این است که باید به نشر الکترونیک بهای بیشتری دهیم. این موضوع مزایا، امکانات و قابلتهای زیادی را در اختیار ما قرار می‌دهد ولی چالشهایی هم در این حوزه وجود دارد و ما می‌خواهیم در این نشست‌ها درباره این چالش‌ها گفتگو کنیم؛ مثلا چالشهایی که به عنوان رفتار مطالعه ما وجود دارد. در حال حاضر خیلی وقت‌ها ما یک کتاب سنتی چاپی را راحت مطالعه می‌کنیم ولی در آینده نزدیک این رفتار هم تغییر پیدا می‌کند و ما باید با این مسائل آشنا باشیم.» او ادامه داد: «از طرف دیگر در نشر الکترونیک، چالشی به عنوان حق مولف داریم. خیلی وقت‌ها ناشر برای حفظ مسائلی مانند حقوق معنوی شک دارد که به سمت الکترونیک برود یا نه. چالش‌های دیگر هم مثل موضوعات حقوقی، فرهنگی و... وجود دارد. هفته کتاب به عنوان نمادی برای این قضیه، امکان خوبی است. هرچند با یک هفته کتاب نمی‌توان این مسائل را روشن و شفاف کرد و این سلسله نشست‌ها باب گفتگو دربارع نشر الکترونیک و مسائل مربوط به آن را باز می‌کند.

 

 

 

 

 

 

 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی

جستجو

بریده جراید

وب لینک ها

گالری تصاویر

تبلیغات

ورود اعضا

JoomShaper