امضای تفاهم نامه اتاق ایران و وزارت ارشاد برای برگزاری نمایشگاه رسانه های دیجیتال

 
امضای تفاهم نامه اتاق ایران و وزارت ارشاد برای برگزاری نمایشگاه رسانه های دیجیتال
 
در پي امضاي تفاهم‌نامه همكاري بين اتاق ايران ووزات فرهنگ و ارشاد اسلامي با هدف واگذاري تصدي‌گري‌ها به بخش خصوصي و حضور فعال اين بخش در امر برگزاري نمايشگاه‌ها، دومين نمايشگاه بين‌المللي فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال 15 الي 18 شهريورماه سال جاري در محل دائمي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي تهران توسط بخش خصوصي برگزار مي‌شود.

 به گزارش روابط عمومي اتاق ايران، «هومن حاجي‌پور» مدير امور تشكل‌هاي اتاق ايران با بيان اين كه اتاق ايران طبق قانون وظيفه ساماندهي تشكل‌هاي اقتصادي را بر عهده دارد، توضيح داد: تشكل‌ها بازوان مشورتي و اجرايي اتاق هستند بنابراين ساماندهي آن‌ها مي‌تواند به بهتر حركت كردن اتاق ايران كمك كند. در همين راستا در بخش IT و فناوري اطلاعات بر آن شديم كه همه تشكل‌هاي موجود را زير يك چتر قرار داده و مجمع تشكل‌هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات ايران را به وجود آوريم.

وي ادامه داد: در پي امضاي تفاهم‌نامه همكاري بين اتاق ايران و وزارت ارشاد اسلامي، برگزاري نمايشگاه بين‌المللي فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال به بخش خصوصي واگذار شد. سال گذشته براي نخستين مرتبه اين نمايشگاه از سوي بخش خصوصي برپا شد كه نتايج و اثرات مثبتي را به دنبال داشت.

حاجي‌پور تصريح كرد: اتاق ايران براي بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي دولتي و نهادهاي بخش خصوصي، شوراي سياست‌گذاري نمايشگاه را تشكيل داد. البته با وجود آن كه بخش خصوصي مسؤوليت اجراي نمايشگاه را بر عهده گرفت اما دولت نيز در شوراي سياست‌گذاري اين نمايشگاه حضور فعال دارد.

مدير امور تشكل‌هاي اتاق ايران ادامه داد: آنچه در برگزاري نمايشگاه براي ما اهميت دارد جنبه كيفي كار است بنابراين استفاده از همه ظرفيت‌ها را در برنامه كاري خود قرار داديم.

وي اظهار اميدواري كرد كه در آينده اين نقشه راه به عنوان مدل موفقي براي برگزاري ساير نمايشگاه‌ها تلقي شود.

در ادامه «حسن نجفي‌سولاري»، رئيس مركز رسانه‌هاي ديجيتال، با اعلام اين خبر كه در تازه‌ترين جلسه شوراي توسعه امنيت پايدار شرق كشور، طرح ايجاد مجتمع‌هاي ديجيتال از مجموعه شبكه ملي فرهنگ به تصويب رسيده گفت: قرار است اين طرح توسط بخش خصوصي به اجرا برسد.

وي در ادامه سخنان خود با بيان اين نكته كه نمايشگاه بين‌المللي فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال براي دومين مرتبه از سوي بخش خصوصي برگزار مي‌شود. توضيح داد: با آغاز كار دولت جديد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ميثاقي را مبني بر واگذاري تصدي‌گري‌هاي اين حوزه به بخش خصوصي با نمايندگان مجلس گذاشت. حال قرار است اين نمايشگاه به عنوان اولين حركت وزارتخانه در اين مسير، دومين مرتبه توسط بخش خصوصي برگزار شود.

وي در رابطه با چگونگي برگزاري جشنواره مربوط به اين حوزه كه در سال‌هاي قبل همزمان با اين نمايشگاه و از سوي دولت برگزار مي‌شد، گفت: اين جشنواره همچنان مانند گذشته توسط دولت برگزار خواهد شد. طبق مطالعات و جلسات متعدد به اين نتيجه رسيديم كه فعلاً برگزاري جشنواره را واگذار نكنيم.

رئيس مركز رسانه‌هاي ديجيتال از اصحاب حوزه ديجيتال و فناوري اطلاعات درخواست كرد كه فعال‌تر از قبل در برگزاري نمايشگاه هاي مختلف فرهنگي از جمله كتاب و قرآن شركت كنند.

نجفي در بخش ديگري از سخنان خود در واكنش به اين سؤال كه چرا همچنان نمايشگاه‌هاي ديگري در اين زمينه به طور جداگانه برگزار مي‌شوند، گفت: رويكرد ما جلوگيري از موازي‌كاري و ايجاد هم‌گرايي است متأسفانه در 52 نهاد در حوزه ديجيتال فعاليت مي‌كنند. سؤال اينجاست كه چرا بايد تا اين حد موازي‌كاري وجود داشته باشد. اين به هيچ وجه منطقي نيست.

وي افزود: نمايشگاه الكامپ 20 سال است كه برگزار مي‌شود ولي هنوز در منطقه به يك برند تبديل نشده است. چون در برگزاري ...هم افزايي و انسجام وجود ندارد؛ چون همه فعالان اين حوزه به دنبال سهم خود هستند. برنامه‌ا اين است كه همه نمايشگاه‌هاي اين حوزه را در قالب يك نمايشگاه برگزار كنيم.

«محمدرضا طلايي»، نايب رئيس كميسيون فناوري اطلاعات اتاق ايران از اعمال برخي حمايت‌ها براي مشاركت بيشتر شركت‌ها و ايجاد انگيزه براي آن‌ها در راستاي ارائه نوآوري‌ها در نمايشگاه مذكور خبر داد و گفت: در اطلاع‌رساني و معرفي اين نمايشگاه سعي شد از تكنولوژي‌هاي روز استفاده كرديم. از طرف ديگر سعي شد بخش‌هاي مختلف اتاق از جمله اتاق‌هاي مشترك را در اين اقدام مشاركت دهيم. بدين ترتيب 3 اتاق مشترك ايران و فرانسه، ايران و بلژيك و ايران و آلمان تاكنون اعلام آمادگي كرده‌اند.

براساس اظهارات اين فعال اقتصادي تاكنون 161 شركت ثبت نام كرده‌اند كه افزون بر 60 درصد آن‌ها در حوزه نرم‌افزار فعاليت مي‌كنند. در طول سال‌هاي گذشته كه دولت مجري برگزاري نمايشگاه بود نزديك به  5 / 6 ميليارد تومان هزينه مي‌شد در حالي كه بخش خصوصي سال قبل با يك ميليارد تومان اقدام به برگزاري نمايشگاه كرد. پيش‌بيني مي‌شود كه در سال جاري يك ميليارد و 400 ميليون تومان براي اين اقدام هزينه شود.

طلايي يادآور شد: قرار است مركز تجاري مجازي را نيز توسط مجمع تشكل‌هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات ايران به صورت پايلوت برگزار كنيم.

«جلالي‌پور» نماينده سازمان توسعه تجارت درخصوص موافقت با برگزاري نمايشگاه بين‌المللي فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال توسط بخش خصوصي تشريح كرد: ارزيابي‌ها نشان مي‌دهد اين بخش سال گذشته وظيفه خود در برگزاري نمايشگاه مذكور را به خوبي انجام داده و دولت نتيجه اعتماد خود به بخش خصوصي را ديده است.

وي افزود: اصل شايسته سالاري و تعامل با بخش خصوصي رويكردي است كه از سوي دولت يازدهم دنبال مي‌شود. بنابراين تصميم گرفتيم واگذاري تصدي‌گري ما به بخش خصوصي را به درستي اجرا كنيم.
جلالي‌پور توضيح داد: خوشبختانه نظام‌نامه صنعت نمايشگاهي كشور با همت وزير صنعت، معدن و تجرات تدوين شود.

براساس آن بايد از منشور تعامل تبعيت كرد به اين معنا كه از همه ظرفيت‌ها از جمله دولت، بخش خصوصي، رسانه‌ها و غيره بهره برد.

در ادامه «بابك دربيكي»، مشاور وزير فرهنگ و ارشاد و رئيس مركز اطلاع‌رساني و روابط عمومي وزارتخانه، با اعلام اين خبر كه بانك سينا با رويكرد حمايت از اقتصاد، فرهنگ و هنر به عنوان يكي از حاميان اين نمايشگاه وارد عرصه شده است، گفت: رويكرد اصلي بهبود كيفي اين فضا است. بانك سينا در پي آن است كه باشگاه مخاطبان را ايجاد كند و براي آن يك برنامه بلندمدت طراحي كرده است.

وي افزايش توانمندسازي اقتصادي و كمك به مجموعه شركت‌ها و بهبود گردش مالي را رويكرد اصلي بانك سينا براي حضور در اين وادي دانست.
در پايان اين جلسه تفاهم‌نامه همكاري بين مجمع تشكل‌هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات ايران با ستاد جشنواره ملي بهره‌وري با هدف برگزاري جشنواره ملي بهره‌وري فناوري اطلاعات به امضا رسيد.
 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی

جستجو

بریده جراید

وب لینک ها

گالری تصاویر

تبلیغات

ورود اعضا

JoomShaper