رییس بنیاد نخبگان استان کردستان از برگزاری چهارمین جشنواره "نوآوری و شکوفایی زاگرس"، از چهارم تا ششم شهریور ماه امسال در کردستان خبر داد.

دکتر صالح ادیبی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کردستان، با اشاره به اینکه هدف از برگزاری جشنواره‌ها در راستای ارزیابی و تجاری سازی اختراعات، ایجاد بستر مناسب برای ارتباط مخترعین با سرمایه‌گذاران و ترویج فرهنگ کارآفرینی است، اظهار کرد: چهارمین جشنواره منطقه‌ای نوآوری و شکوفایی زاگرس با رویکرد تجاری‌سازی اختراعات و نوآوری‌ها در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی در دو بخش داوری و تجاری سازی برگزار می‌شود.

وی با اعلام اینکه در سال جاری شش جشنواره ملی نوآوری و شکوفایی با رویکرد تجاری سازی برگزار می‌شود، ‌تصریح کرد: سمت و سوی داوری‌ها در این جشنواره ها بر اساس تشخیص در تجاری سازی خواهد بود.

رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان ضمن تأکید بر لزوم اتصال و هماهنگی بیشتر بخش های معاونت علمی با بنیاد این امر را نشانگر توجه جدی به امر تجاری سازی اختراعات دانست و ادامه داد: اختراعاتی که موفق به کسب تاییدیه سطح سه شوند برای تجاری سازی به کریدورهای تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معرفی خواهند شد.

به گفته رئیس بنیاد نخبگان کردستان، در بخش داوری جشنواره، اختراعاتی که سال ثبت آنها در سازمان ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی، 1388 و بعد از آن است و برای نخستین بار در جشنواره‌های نوآوری و شکوفایی بنیاد ملی نخبگان شرکت می‌کنند، مورد ارزیابی و داوری قرار می‌گیرند.

ادیبی با بیان اینکه هر مخترع تنها می‌تواند یک اختراع را برای داوری به جشنواره ارائه کند، اظهار کرد: با توجه به معیارهای ارزیابی اختراعات در جشنواره از قبیل مسائل علمی، نوآوری، کاربردی بودن و قابلیت تجاری سازی، توصیه‌ می‌شود مخترعین بهترین اختراع خود را برای داوری به جشنواره ارائه کنند.

وی با ذکر این نکته که مخترعینی که اختراعات آنها طی روزهای برگزاری جشنواره توسط داوران مورد تأیید قرار گیرد، می‌توانند از اعتبار پژوهش و نوآوری سطح سه بنیاد (سه تا پنج میلیون تومان اعتبار بلاعوض) برای تکمیل اختراع خود استفاده کنند، گفت: بهره‌مندی از تسهیلات نظام وظیفه و امکان حضور در بخش تجاری‌سازی جشنواره بین‌المللی نوآوری و شکوفایی فجر انقلاب اسلامی که در بهمن ماه امسال در تهران برگزار می‌شود، از دیگر تسهیلات بنیاد ملی نخبگان به برگزیدگان این بخش است.

رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان تصریح کرد: مخترعینی که در سنوات قبل، اختراعات آنها از اعتبار پژوهش و نوآوری بنیاد ملی نخبگان بهره‌مند شده است، می‌توانند با ارائه طرح کسب و کار مربوط به اختراع خود در بخش تجاری سازی جشنواره حضور به هم رسانند.

ادیبی با تأکید بر این که در این بخش از شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران بخش‌های دولتی و خصوصی با هدف مشارکت فعال در بخش تجاری سازی این جشنواره دعوت می‌شود، بیان کرد: در بخش داوری جشنواره‌های نوآوری و شکوفایی باید رویکرد اصلی این باشد که اختراعاتی که توانایی بالقوه ورود به بازار و رسیدن به محصول را دارند، شناسایی شوند و باید مسیر ادامه داری در جهت نیل به این هدف دنبال شود.

وی با اشاره به اینکه افزایش سهم مشارکت به 45 درصد می‌تواند برای ارتقای کیفیت اختراعات و کاهش سوء استفاده‌های احتمالی مفید واقع شود، گفت: در غیر این صورت داوری اختراعات برای کسب تأییدیه سطح سه اختراعات بنیاد تنها توزیع تسهیلات سربازی خواهد بود.

رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان با ذکر این نکته که در بخش تجاری سازی باید مانند جشنواره ملی از صاحبان صنایع محلی و استانی دعوت به‌ عمل آید، خاطرنشان کرد: در قالب برگزاری جشنواره‌ها می توان فضای شاداب و پرطراوات را برای جذب و حضور دانش آموزان و دانشجویان در عرصه‌های ترویج و عمومی سازی علم فراهم کرد.

وی در پایان با اعلام اینکه جشنواره ملی زاگرس به میزبانی بنیاد نخبگان استان کردستان در شهریورماه امسال برگزار می شود، یادآور شد: جشنواره دماوند به میزبانی بنیاد نخبگان استان سمنان در مهرماه، جشنواره کوهساران به میزبانی بنیاد نخبگان استان گیلان و جشنواره کوهرنگ به میزبانی بنیاد نخبگان استان اصفهان نیز در آذرماه برگزار می‌شوند.

منبع خبر: خبرگزاری ایسنا

 

جستجو

بریده جراید

وب لینک ها

گالری تصاویر

تبلیغات

ورود اعضا

JoomShaper